петак
март, 31

(FOTO) Prvog dana „Egzit“ festivala policija zaplenila više od šest kilograma različitih vrsta narkotika

Predstavljena u:

Prvog dana „Egzit“ festivala policija je zaplenila više od šest kilograma različitih vrsta narkotika od 34 osobe protiv kojih su podnete odgovarajuće krivične prijave.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su državljanina Slovenije B. G. (1970), kod koga je, prilikom pretresa stana u Novom Sadu u kome osumnjičeni neprijavljeno boravi, pronađeno 4,1 kilogram amfetamina, 602 grama marihuane, 44 grama kokaina i digitalna vaga.

Zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga B. G. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi i na drugim lokacijama u gradu, policija je kod 33 osobe pronašla 1,1 kilogram amfetamina, oko 85 grama marihuane, tablete „ekstazija“ i druge psihoaktivne supstance.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, protiv njih će biti podnete krivične prijave.

Prvi dan „Egzit“ festivala protekao je mirno, bez narušavanja javnog reda i mira.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da i ova zaplena narkotika pokazuje da država drži reč i da će svi, bilo da su narko-dileri ili uživaoci droge, biti kažnjeni i sankcionisani.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova čine sve da festival protekne bezbedno i da svi posetioci budu sigurni. Kao što smo upozorili nećemo dozvoliti da festival bude mesto na kome će narko-dileri trovati ljude, ali i svaki uživalac droge biće kažnjen i sankcionisan, jer je i posedovanje narkotika krivično delo“, istakao je ministar Vulin.

Ministar je pohvalio rad policijskih službenika i upozorio da će policija tokom svih dana trajanja festivala raditi istim intenzitetom, posvećeno i uporno kako bi osigurala bezbednost i obeshrabrila one koji i pomisle da bez posledica mogu da prodaju narkotike.

„Svakog narko-dilera i uživaoca droge naći ćemo i u skladu sa zakonom privesti pravdi“, poručio je ministar policije.

izvor> MUP

foto> MUP

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

(FOTO) Uhapšen osumnjičeni za krijumčarenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave granične policije, u saradnji sa...

Horor u Zrenjaninu: Tela muža i žene pronađena u...

Dva tela u fazi raspadanja pronađena su sinoć u Zrenjaninu, a prema prvim informacijama sumnja se da...

Mini venčanica Ruskinje Maine koja se udala u Srbiji...

Svaka žena na dan svog venčanja želi da izgleda i da se oseća posebno, a venčanica je...

Kada joj priđe muškarac, počinje da se brani i...

Devojčica (8) koju je otac Uroš Pašajlić godinama držao zatočenu u štrokavom stanu i kadi na Zvezdari...

Vlada usvojila više zakonskih predloga i odluka

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima...

Nastavak jačanja kapaciteta Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević započeo je danas obilazak Raškog upravnog okruga posetom...
FB