петак
март, 31

Ambasada SAD u Srbiji pozvala je vlasti da nađu ubice braće Bitići

Predstavljena u:

Ambasada SAD u Srbiji pozvala je vlasti u Srbiji da privedu pravdi počinioce i one koji su zataškali ubistva braće Bitići pre 23. godine.

Ambasada na godišnjicu ubistava trojice američkih državljana, Jilija, Agrona i Mehmeta Bitići, podsetila da je prošla još jedna godina bez raspleta za ožalošćenu porodicu, pise slobodnaevropa.org.

„Još jedna godina u kojoj srpsko pravosuđe nije nikog privelo pravdi zbog ovog mučkog ratnog zločina. Nećemo zaboraviti taj zločin“, stoji u saopštenju ambasade SAD.

Američki državljani albanskog porekla Ili (Ylli), Agron i Mehmet Bitići (Bytyqi) ubijeni su 1999. godine u Srbiji, nakon rata na Kosovu.

Oni su se u sastavu „Atlantske brigade“ borili na strani Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) tokom rata na Kosovu, a uhapšeni su po završetku NATO bombardovanja 1999. godine na granici sa Kosovom zbog ilegalnog prelaska u Srbiju.

Nakon odležane prekršajne kazne od 15 dana pušteni su iz zatvora, ali ih srpska policija odvodi u bazu Specijalnih antiterorističkih jedinica MUP-a Srbije u Petrovom Selu, koja je bila pod komandom Gorana Radosavljevića Gurija.

Njihova tela, sa vezanim rukama i ranama od ispaljenih metaka na potiljcima, otkrivena su u julu 2001. godine u masovnoj grobnici u Petrovom Selu, u istočnoj Srbiji, zajedno sa drugim telima kosovskih Albanaca.

Tekst citajte na> slobodnaevropa.org

foto> slobodnaevropa.org

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

(FOTO) Uhapšen osumnjičeni za krijumčarenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave granične policije, u saradnji sa...

Horor u Zrenjaninu: Tela muža i žene pronađena u...

Dva tela u fazi raspadanja pronađena su sinoć u Zrenjaninu, a prema prvim informacijama sumnja se da...

Mini venčanica Ruskinje Maine koja se udala u Srbiji...

Svaka žena na dan svog venčanja želi da izgleda i da se oseća posebno, a venčanica je...

Kada joj priđe muškarac, počinje da se brani i...

Devojčica (8) koju je otac Uroš Pašajlić godinama držao zatočenu u štrokavom stanu i kadi na Zvezdari...

Vlada usvojila više zakonskih predloga i odluka

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima...

Nastavak jačanja kapaciteta Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević započeo je danas obilazak Raškog upravnog okruga posetom...
FB