петак
март, 31

Upad pripadnika ROSU u Štrpce novi pritisak na Srbe

Predstavljena u:

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da je rano jutros više od 30 pripadnika ROSU pod punom opremom upalo u Štrpce s ciljem novog zastrašivanja i maltretiranja Srba u ovoj opštini.

U saopštenju se navodi da su specijalci Rosu raspoređeni na više lokacija – blokirali su čitavu opštinu, upali su u osnovnu školu „Šarski odred“ na Brezovici, u zgradu jedine televizije na srpskom jeziku u Štrpcu TV Herc, u objekat pošte u selu Drajkovce, pretresali su zgradu Privremenog organa odakle iznose svu dokumentaciju i kompjutere i penju se po banderama odakle skidaju nadzorne kamere, koje ne rade više godina.

Oni su ponovo izabrali da u Štrpce upadnu baš na veliki praznik, s obzirom na to da je danas seoska slava Sveti Jovan i veliki vašar u Štrpcu kada se okuplja veliki broj meštana, a isto su učinili i prilikom prethodnih upada u ovu srpsku sredinu.

Iako jedinice iz Prištine dobro znaju da kamere, koje su legalno postavljene pre skoro deset godina, nisu u funkciji već duže vreme, što su i proveravali prethodnih dana u više navrata, to im je poslužilo kao izgovor da ponovo upadnu u Štrpce i maltretiraju narod koji ne može normalno da funkcioniše.

Nema sumnje da je po sredi novi atak i pritisak na Srbe da napuste svoj kućni prag jer ne postoji nijedan opravdani razlog za novu akciju ROSU u ovoj srpskoj sredini, ističe se u saopštenju.

izvor> Vlada

foto> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Potpisan Memorandum o razumevanju između vlade dve zemlje o...

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić i ministar unutrašnjih poslova Republike Severne Makedonije Oliver Spasovski potpisali...

Brnabić: Sve bolji politički i ekonomski odnosi Srbije i...

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su ekonomski i politički odnosi Srbije i...

Srbija i Severna Makedonija potpisale tri dokumenta o saradnji

Uprisustvu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i premijera Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog, danas su u Beogradu...

Privrednici iz dijaspore zainteresovani za ulaganje u Srbiju

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s...

Cena dizela naredne nedelje niža za tri dinara

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, u skladu sa članom...

Gojković čestitala Zoranu Kneževiću na izboru za predsednika SANU

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković uputila je danas čestitku novoizabranom predsedniku Srpske akademije...
FB