Novi patentirani metod turskih naučnika za promenu koncepta stomatoloških tretmana

Grupa turskih naučnika priprema se da uvede novu metodu lečenja zasnovanu na upotrebi proteina u ljudskom organizmu kako bi ojačala strukturu vilice i zuba, kao i da ubrza proces izlečenja nakon stomatoloških operacija, prenosi Agencija Anadolija (AA).

Naporan rad grupe, koju čine dr Ajlin Sepiđi Dinčel, dr Altaj Uludamar i dr Erdal Ergunol, konačno je ulio plod posle tri i po godine opsežnog istraživanja nakon što je Svetska organizacija za intelektualnu svojinu (WIPO) odobrila upotrebu tog metoda, koji će biti pod zaštitom prava na patent u 156 zemalja.

Proces se sprovodi jer su testovi lečenja životinja uspešno završeni i još uvek traje fazno testiranje, rekao je Uludamar, koji je rekao da je cilj bio da se spreči gubitak zuba i smanji trajanje procesa izlečenja u stomatološkim tretmanima.

„[Lečenje ] će obezbediti brži oporavak i stvoriti visokokvalitetnu strukturu kostiju koristeći sopstveni mehanizam tela“, rekao je Uldard, dodajući da će proteini izvađeni iz tela pacijenta biti korišćeni za lečenje koje se može primeniti lokalno.

Celi tekst citajte na > Agencija Anadolija (AA).

foto> unsplash.com