понедељак
септембар, 25

Kako da se zaštitimo od sunca na prirodan način?

Predstavljena u:

Leto je period kojem se svi radujemo, jer nam omogućava da napravimo veći odmor od obaveza na poslu i odemo na odmor. Duge peščane plaže, plavi talasi, prostrano nebo čine da se osećamo srećno. Izlaganje suncu može biti izuzetno korisno za um i telo.

Solarni zraci igraju ključnu ulogu u optimizaciji hormonalnih funkcija u organizmu i u stvaranju vitamina D, koji je zapravo steroidni hormon. Ako su vam hormoni uravnoteženi, možete biti sigurni da će vaše telo neprimetno funkcionisati. Zato ćemo vam danas na prirodan način otkriti nekoliko saveta kako možete da optimizujete svoj put do Sunca ovog leta:

Prekomerno izlaganje suncu uzrokuje štetu kao posledica slobodnih radikala. Slobodni radikali u telu izazivaju oksidaciju (kada isečete jabuku, ona postaje braon), što izaziva ozbiljnost ćelija u vašem telu i dovodi do bržeg starenja kože. Ako se dugo na suncu, to je šteta kao tokom slobodnih radikala. Slobodni radikali u telu oksidaciju (kada isečete jabuku, ona je braon), a to izaziva oštećenja ćelija u vašem telu i dovodi do bržeg starenja kože. Konzumiranje namirnica bogatih antioksidansima kao što su borovnice može biti izuzetno korisno naročito dok traju letnji meseci i izlaganje suncu je neminovno. Ne zaboravite da u svoje telo unesete namirnice i pića koja su bogata vitaminima C i E jer takođe igraju korisnu ulogu u zaštiti kože.

Sledeća stvar koju treba da uzmete sa liste mera zaštite je izgradnja baze. To znači da ne treba da posećujete solarijume, već da se izlažete suncu svaki dan posle pola sata. Ovo će vas naterati da se sunčate, nećete goreti i neće biti opasnosti od ozbiljnijih posledica.

Sledeća je zaštita naročito kada idemo na plažu. Mnogi nose kapu i kišobran na plaži i misle da će se zaštititi od sunčevog zračenja. Stručnjaci kažu da ne morate da se krijete u kišobranu ceo dan i da nosite šešire. Napravite pauzu, uđite u vodu, plivajte na suncu, osušite se i sedite pod kišobranom, posle nekog vremena isto. Obično koristite i krem faktor za zaštitu. Sve što je umereno je lepo i uspešno.

Budite sami svoj gospodar svog tela i pridržavajte se saveta medicinskih stručnjaka koji će vam sigurno doneti odlične rezultate. U međuvremenu, uživajte u suncu bez brige!

News1.rs

foto> unsplash.com

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 2. do 9....

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počeće u ponedeljak, 2. oktobra, i trajaće do 9. oktobra. Probe će...

(VIDEO) Važna uloga medija u zaustavljanju štetne prakse paljenja...

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije uputilo je danas apel medijima da u svom programu nađu...

Ministarstvo unutrašnjih poslova u akciji pomoći Šidu nakon nevremena

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zajedno sa predsednikom opštine Šid...

Festival srpskih vina u Lazerevcu

Sekretarijat za privredu najavio je Petnaesti festival srpskih vina, koji će se održati 29. septembra, s početkom...

Privremena obustava teretnog prometa na ulazu iz Hrvatske u...

Sjeverozapadne krajeve Srbije, napose Srijem, u subotu navečer pogodilo je snažno nevrijeme i MUP je u nedjelju priopćio...

 Eskalacija nasilja na Kosovu – jedan policajac ubijen, drugi...

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu...
FB