понедељак
септембар, 25

Oštre sankcije protiv odgovornih za kvar voza na liniji Beograd – Bar

Predstavljena u:

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović najavio je danas oštre sankcije protiv odgovornih za kvar voza na liniji Beograd – Bar i višečasovno čekanje putnika sa decom na visokim temperaturama.

Momirović je naglasio da nema opravdanja za greške i da Ministarstvo, koje čini sve da zaustavi vandalizam i ugrožavanje bezbednosti na prugama, mora da zaustavi i nemar nadležnih za normalno funkcionisanje voza na liniji Beograd – Bar.

Zaustavili smo kamenovanje vozova, zaustavićemo i ovakav nemar. Pristup poslu mora da se promeni i ovakve stvari ne smeju da se ponavljaju. Uveli smo po dve lokomotive za svaki voz na liniji Beograd – Bar, a putnicima će na raspolaganju biti rezerva pijaće vode, kao i slatkiši, naveo je ministar.

Prema njegovom rečima, u planu je i potpisivanje ugovora sa crnogorskom stranom prema kojem bi njihove lokomotive mogu da priskoče u pomoć na teritoriji Srbije a da naše u slučaju potrebe mogu da idu u Crnu Goru.

On je istakao da će svim putnicima, koju su kasnili u vozu ka Baru u ponedeljak biti vraćeno 50 odsto cene karte, pri čemu je poručio da se nemile situacije više neće ponavljati.

Momirović je ukazao na to da je rekonstrukcija pruge Beograd – Bar u fazi ubrzanog planiranja, dodavši da je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju deonice barske pruge Valjevo – Vrbnica – državna granica sa Crnom Gorom, koja je duga 210 kilometara.

izvot> Vlada

foto> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 2. do 9....

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počeće u ponedeljak, 2. oktobra, i trajaće do 9. oktobra. Probe će...

(VIDEO) Važna uloga medija u zaustavljanju štetne prakse paljenja...

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije uputilo je danas apel medijima da u svom programu nađu...

Ministarstvo unutrašnjih poslova u akciji pomoći Šidu nakon nevremena

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zajedno sa predsednikom opštine Šid...

Festival srpskih vina u Lazerevcu

Sekretarijat za privredu najavio je Petnaesti festival srpskih vina, koji će se održati 29. septembra, s početkom...

Privremena obustava teretnog prometa na ulazu iz Hrvatske u...

Sjeverozapadne krajeve Srbije, napose Srijem, u subotu navečer pogodilo je snažno nevrijeme i MUP je u nedjelju priopćio...

 Eskalacija nasilja na Kosovu – jedan policajac ubijen, drugi...

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu...
FB