субота
март, 25

Oštre sankcije protiv odgovornih za kvar voza na liniji Beograd – Bar

Predstavljena u:

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović najavio je danas oštre sankcije protiv odgovornih za kvar voza na liniji Beograd – Bar i višečasovno čekanje putnika sa decom na visokim temperaturama.

Momirović je naglasio da nema opravdanja za greške i da Ministarstvo, koje čini sve da zaustavi vandalizam i ugrožavanje bezbednosti na prugama, mora da zaustavi i nemar nadležnih za normalno funkcionisanje voza na liniji Beograd – Bar.

Zaustavili smo kamenovanje vozova, zaustavićemo i ovakav nemar. Pristup poslu mora da se promeni i ovakve stvari ne smeju da se ponavljaju. Uveli smo po dve lokomotive za svaki voz na liniji Beograd – Bar, a putnicima će na raspolaganju biti rezerva pijaće vode, kao i slatkiši, naveo je ministar.

Prema njegovom rečima, u planu je i potpisivanje ugovora sa crnogorskom stranom prema kojem bi njihove lokomotive mogu da priskoče u pomoć na teritoriji Srbije a da naše u slučaju potrebe mogu da idu u Crnu Goru.

On je istakao da će svim putnicima, koju su kasnili u vozu ka Baru u ponedeljak biti vraćeno 50 odsto cene karte, pri čemu je poručio da se nemile situacije više neće ponavljati.

Momirović je ukazao na to da je rekonstrukcija pruge Beograd – Bar u fazi ubrzanog planiranja, dodavši da je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju deonice barske pruge Valjevo – Vrbnica – državna granica sa Crnom Gorom, koja je duga 210 kilometara.

izvot> Vlada

foto> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Jovana (22) studira arhitekturu i vozi kamion, a kada...

Umesto da se igra sa lutkicama kao i njene vršnjakinje, Jovana Mitrović (22) iz Beograda je kao...

(FOTO) Carinici otvorili haubu automobila i ugledali ženu sakrivenu...

Neverovatna scena sinoć na Gradini: Carinici otvorili haubu automobila i ugledali ženu sakrivenu između motora i hladnjaka!? ...

VIDEO Blam najprovokativnije voditeljke: Pala usred emisije, videlo se...

Zasigurno najprovokativnija, a za mnoge i najlepša voditeljka doživela je blam karijere. Ipak, i tada je uspela...

Danas živi u luksuzu i jedna je od naših...

Ovo je iznenadilo mnoge. Pevačica Jana Todorović jedna je od najtraženijih na brojnim privatnim veseljima, a mnogi je...

Prilikom pretresa stana osumnjičenog pronađeno više od 950 gr...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu uhapsili su S. B. (1995) iz Kraljeva zbog postojanja osnova sumnje...

(VIDEO)Đorđe Đoković u suzama, mama Dijana ga teši: Noletovog...

Emotivni dani za porodicu Đoković. Saška i Đorđe Đoković pre nekoliko dana su postali roditelji dečaka Aleksandra, a...
FB