петак
март, 31

Gradonačelnik Šapić obišao renovirani bazen u Mladenovcu

Predstavljena u:

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas u Mladenovcu renovirani bazen Sportskog centra „Ljubomir Ivanović Gedža”, čime je u ovoj beogradskoj opštini zvanično počela kupališna sezona. Događaju su prisustvovali gradski menadžer Miroslav Čučković i predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić.

Gradonačelnik je tom prilikom istakao da je srećan što je ovaj bazen, koji nije radio par godina, sada ponovo otvoren, gde deca mogu da se kupaju i koriste besplatne škole plivanja, na koje je sada prijavljeno duplo više dece nego što je to bilo ranije.

– Bazen je sada sređen, ali ima tu još mnogo stvari koje bi mogle da se urade, ne samo bazen već čitav Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža”. Važno je da napravimo projekat jer Mladenovac zaslužuje da ima ozbiljan sportski centar – istakao je Šapić.

On je dodao da je bilo razgovora i o proširivanju parcele, ali i nekom otvorenom bazenu u budućnosti.

– Moja obaveza je da, kao gradonačelnik Beograda i kao neko ko se dugo bavio sportom, ovu oblast ostavim u mnogo boljem stanju nego što sam zatekao. Želim da za par godina Beograd bude daleko opremljeniji kada su u pitanju bazeni, sportski centri, igrališta, kao i da ponuda sportskih dešavanja bude veća – rekao je gradonačelnik.

Sportskim objektima neophodne su subvencije lokalnih samouprava jer teško da mogu sami da prave profit, dodao je Šapić.

– Sport i kultura ne mogu da budu profitabilni. Ako hoćemo da vodimo računa o svom narodu i pokoljenjima, ne može sve da bude tržišno, a upravo sport i kultura ne mogu da budu deo tržišne ekonomije. Ulagaćemo u te oblasti, ali nećemo očekivati da se svaki dinar vrati. Tačnije, on se vraća kroz kvalitetno odrastanje i zdraviju decu i predstavlja ulaganje u budućnost – rekao je Šapić.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je gradonačelniku na poseti, a naročito na podršci za rekonstrukciju ove za njih najvažnije sportske ustanove i za realizaciju već dogovorenih projekata između Grada Beograda i Opštine Mladenovac.

– Uveren sam da ćemo imati još bolju i kvalitetniju saradnju sa Gradskom upravom – naveo je Glišić.

On je na kraju pozvao sve Mladenovčane da dođu na bazen sportsko-rekreativnog centra i da uživaju uz pristojne cene i dobru uslugu.

izvor>beograd.rs

foto> beograd.rs

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Potpisan Memorandum o razumevanju između vlade dve zemlje o...

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić i ministar unutrašnjih poslova Republike Severne Makedonije Oliver Spasovski potpisali...

Brnabić: Sve bolji politički i ekonomski odnosi Srbije i...

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su ekonomski i politički odnosi Srbije i...

Srbija i Severna Makedonija potpisale tri dokumenta o saradnji

Uprisustvu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i premijera Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog, danas su u Beogradu...

Privrednici iz dijaspore zainteresovani za ulaganje u Srbiju

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s...

Cena dizela naredne nedelje niža za tri dinara

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, u skladu sa članom...

Gojković čestitala Zoranu Kneževiću na izboru za predsednika SANU

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković uputila je danas čestitku novoizabranom predsedniku Srpske akademije...
FB