(FOTO) Vučić prisustvovao je ceremoniji svečanog otvaranja aerodroma Rosulje

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji svečanog otvaranja aerodroma Rosulje. Na svečanosti, kojoj su prisustvovali i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ministarka privrede Anđelka Atanasković, ukazao na to da je u taj aerodrom država uložila ukupno 478 miliona dinara.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da aerodrom ima najmoderniju pistu i hangare za male avione, najavivši da će za godinu i po dana moći da ga koriste i veći avioni, tipa ATR 72.

-Za našu decu sve ovo gradimo, da budu ponosni na svoju Srbiju i da ostanu u njoj.

Ovo je veliki početak i velika stvar. Osim unutrašnjeg saobraćaja malim avionima, moraćemo da osposobimo ovaj aerodrom kako bi i iz inostranstva moglo da se sleće ovde. To će dodatno doprineti, uz auto-put i prugu, daljem napretku ovog kraja.

Sve što smo izgradili postoji zato što smo bezuslovno verovali u letenje i u svoje snove, u vredan i marljiv rad, koji je ideju srpskog sna pretvorio u viziju, rekao je Vučić je na svečanosti.

Aerodrom Rosulje, koji se nalazi na pet i po kilometara od centra Kruševca, namenjen je

manjim letelicama, pre svega sportskim.

foto> FB Aleksandar Vučić