Joveski : Moj veliki san se još nije ostvario, ali dok putujem u svoj san dešavaju se velike stvari i uspešni projekti

„Balkan bend” promovisao je najnoviji muzički projekat pod nazivom „A bre Makedonče”. Kao aranžer iza ovog muzičkog dela potpisuje se Darko Ilievski, a master je delo Dejana Momiroskog. Spot je rađen u režiji maestra Danijela Joveskog.

Momci iz Balkan bend na promociji sa zadovoljstvom su otkrili da je ovo najskuplji muzički projekat koji je napravjen u Makedoniji u poslednjih 10 godina.

„Ono što vidite i slušate večeras kao finalni proizvod, mi ga pripremamo od 2018. godine i srećni smo što ga konačno delimo sa vama“ i ponosni smo što ostavljamo trajni trag na Makedoniju, rekli su članovi Balkan benda.

Ohriđani pak su ponosni što je ovaj majestralni video snimljen u Ohridu, statisti su iz Ohrida, a reditelj spota je Danijel Joveski isto tako iz Ohrida.

Joveski , uprkos tome što već radi na novom angažmanu van zemlje, otkriva detalje spota i saradnje sa momcima balkan benda NEWS1.RS.

NEWS1.RS: Reakcije na spot i pesmu su više nego odlične, a broj youtube recenzija je dokaz. Možete li nam reći koliko dugo ste radili na video, kako je prošlo snimanje i kako je montaža. Očigledno je da je za realizaciju trebalo da dobijete i dozvole od institucija kao što su institut i muzej i red drugih. Da li ste naišli na neke prepreke tokom priprema ili snimanja?

Danijel Joveski: Pravovremeno konkretno za projekat Balkan Benda sastali smo se i razgovarali nekoliko meseci kako bismo pronašli zajedničku frekvenciju za koju smer pomeranja koncepta scenarija. Video je radio oko 40 dana zajedno sa snimanjem i montažom.Nismo imali problema sa tehničkim apeksom, ali sam lično trpeo velike probleme i iskušenja dok se ceo proces odmišao, ozbiljno sam povredio rame i završio celo snimanje i montiranje u dužini i bilo mi je veoma teško da jednom rukom zabeležim ostatak matrice, a najvažnije je da nisam odustao.

NEWS1.RS: Kažu da je dobar glas daleko se čuje. To je slučaj sa tobom. Sarađivali ste i sarađivali sa mnogim poznatim imenima koja zahtevaju da kreirate video za njih. Bez obzira da li ste slučajno nekoga odbili i zašto, ili imate zahtev izvođača tog tipa, prepustite me meni, predlozi ne… Ili pre nego što počneš da radiš, napraviš dogovor, pa počneš da radiš?

Danijel Joveski: Odbio sam mnogo toga, jer jednostavno nisam imao dovoljno vremena da se posvetim većem broju umetnika u isto vreme, ali i ako nisam dovoljno inspirisan pesmom. Uvek sam fleksibilan u smislu scenarija i težine da li ću to uraditi ja ili će energija biti podeljena, a poslednja reč ostaje kod mene naravno.

NEWS1.RS: Da ste majestralan u svom poslu i da ulažete mnogo rada i ljubavi u njega dokaz su brojnih nagrada koje ste dobili. Da li imate najdraže, ili koji je vaš san?

Danijel Joveski: Nemam najdraže nagrade, moj veliki san se još nije ostvario, ali dok putujem u svoj san, dešavaju se velike stvari i uspešni projekti.

NEWS1.RS: Kako i kada se Joveski odmara? Ima li vremena za odmor?

Danijel Joveski: Imam odmore nekoliko puta godišnje. Odmoram se biciklom, rolera i zabavljanja sa prijateljima. Ravnoteža između posla i odmora mora da se neguje da bi kreativnost na pravi način narastla.

NEWS1.RS: Ne mogu, a da vas ne pitam na čemu trenutno radite?

Danijel Joveski: Trenutno radim na nekoliko scenarija i projekata, ali neću da otkrivam jer su oni u kreativnom procesu i želim da oni budu iznenađenje.

izvor : NEWS1.mk

Foto : Daniel Joveski