Pojačano angažovanje policije u Novom Sadu tokom predstojećih manifestacija

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Novom Sadu sa novim vršiocem dužnosti načelnika Policijske uprave Goranom Radonjićem i gradonačelnikom Milošem Vučevićem o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u tom gradu.

Na sastanku, održanom u Policijskoj upravi u Novom Sadu, razmatrani su modaliteti za jačanje saradnje policije sa lokalnom samoupravom radi unapređenja bezbednosti i zaštite građana Novog Sada.

Ovo pitanje je razmatrano posebno imajući u vidu da je taj grad Evropska prestonica kulture i da se očekuju brojne manifestacije i događaji sa velikim brojem posetilaca i zbog toga što je tradicionalno domaćin jednog od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi „Egzita“.

Vulin je naglasio da je Novi Sad bezbedan grad i da će policija učiniti sve da na predstojećim događajima i dešavanjima i stanovnici ovog grada i posetioci manifestacija i koncerata budu bezbedni i sigurni, istakavši da od v.d. načelnika Radonjića očekuje maksimalno angažovanje i efikasnost.

Ministar je naveo da je policija prethodne godine marljivim, efikasnim i posvećenim radom učinila da „Egzit“ bude jedan od najbezbednijih muzičkih festivala u Evropi, ocenivši da nema razloga da tako ne bude i ove godine.

Posebnu pažnju tokom trajanja festivala usmerićemo na sprečavanje konzumiranja narkotika i hapšenje dilera, ali i uživalaca droge, poručio je Vulin.

On je izrazio zahvalnost Gradu Novom Sadu i gradonačelniku Vučeviću na punoj podršci koju pružaju policijskoj upravi, kako kroz materijalnu pomoć, tako i kroz sve zajedničke projekte u cilju podizanja bezbednosti građana.

Ministar unutrašnjih poslova odao je poštu i položio cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima Policijske uprave Novi Sad.

foto>Vlada

foto>Vlada