петак
март, 31

Pojačano angažovanje policije u Novom Sadu tokom predstojećih manifestacija

Predstavljena u:

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Novom Sadu sa novim vršiocem dužnosti načelnika Policijske uprave Goranom Radonjićem i gradonačelnikom Milošem Vučevićem o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u tom gradu.

Na sastanku, održanom u Policijskoj upravi u Novom Sadu, razmatrani su modaliteti za jačanje saradnje policije sa lokalnom samoupravom radi unapređenja bezbednosti i zaštite građana Novog Sada.

Ovo pitanje je razmatrano posebno imajući u vidu da je taj grad Evropska prestonica kulture i da se očekuju brojne manifestacije i događaji sa velikim brojem posetilaca i zbog toga što je tradicionalno domaćin jednog od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi „Egzita“.

Vulin je naglasio da je Novi Sad bezbedan grad i da će policija učiniti sve da na predstojećim događajima i dešavanjima i stanovnici ovog grada i posetioci manifestacija i koncerata budu bezbedni i sigurni, istakavši da od v.d. načelnika Radonjića očekuje maksimalno angažovanje i efikasnost.

Ministar je naveo da je policija prethodne godine marljivim, efikasnim i posvećenim radom učinila da „Egzit“ bude jedan od najbezbednijih muzičkih festivala u Evropi, ocenivši da nema razloga da tako ne bude i ove godine.

Posebnu pažnju tokom trajanja festivala usmerićemo na sprečavanje konzumiranja narkotika i hapšenje dilera, ali i uživalaca droge, poručio je Vulin.

On je izrazio zahvalnost Gradu Novom Sadu i gradonačelniku Vučeviću na punoj podršci koju pružaju policijskoj upravi, kako kroz materijalnu pomoć, tako i kroz sve zajedničke projekte u cilju podizanja bezbednosti građana.

Ministar unutrašnjih poslova odao je poštu i položio cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima Policijske uprave Novi Sad.

foto>Vlada

foto>Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Privrednici iz dijaspore zainteresovani za ulaganje u Srbiju

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s...

Cena dizela naredne nedelje niža za tri dinara

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, u skladu sa članom...

Gojković čestitala Zoranu Kneževiću na izboru za predsednika SANU

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković uputila je danas čestitku novoizabranom predsedniku Srpske akademije...

Brnabić svečano dočekala premijera Severne Makedonije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić upriličila je danas svečani doček za premijera Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog,...

(FOTO) Uhapšen osumnjičeni za krijumčarenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave granične policije, u saradnji sa...

Horor u Zrenjaninu: Tela muža i žene pronađena u...

Dva tela u fazi raspadanja pronađena su sinoć u Zrenjaninu, a prema prvim informacijama sumnja se da...
FB