уторак
октобар, 3

Pojačano angažovanje policije u Novom Sadu tokom predstojećih manifestacija

Predstavljena u:

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Novom Sadu sa novim vršiocem dužnosti načelnika Policijske uprave Goranom Radonjićem i gradonačelnikom Milošem Vučevićem o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u tom gradu.

Na sastanku, održanom u Policijskoj upravi u Novom Sadu, razmatrani su modaliteti za jačanje saradnje policije sa lokalnom samoupravom radi unapređenja bezbednosti i zaštite građana Novog Sada.

Ovo pitanje je razmatrano posebno imajući u vidu da je taj grad Evropska prestonica kulture i da se očekuju brojne manifestacije i događaji sa velikim brojem posetilaca i zbog toga što je tradicionalno domaćin jednog od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi „Egzita“.

Vulin je naglasio da je Novi Sad bezbedan grad i da će policija učiniti sve da na predstojećim događajima i dešavanjima i stanovnici ovog grada i posetioci manifestacija i koncerata budu bezbedni i sigurni, istakavši da od v.d. načelnika Radonjića očekuje maksimalno angažovanje i efikasnost.

Ministar je naveo da je policija prethodne godine marljivim, efikasnim i posvećenim radom učinila da „Egzit“ bude jedan od najbezbednijih muzičkih festivala u Evropi, ocenivši da nema razloga da tako ne bude i ove godine.

Posebnu pažnju tokom trajanja festivala usmerićemo na sprečavanje konzumiranja narkotika i hapšenje dilera, ali i uživalaca droge, poručio je Vulin.

On je izrazio zahvalnost Gradu Novom Sadu i gradonačelniku Vučeviću na punoj podršci koju pružaju policijskoj upravi, kako kroz materijalnu pomoć, tako i kroz sve zajedničke projekte u cilju podizanja bezbednosti građana.

Ministar unutrašnjih poslova odao je poštu i položio cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima Policijske uprave Novi Sad.

foto>Vlada

foto>Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Neophodan rad na razvijanju kulture mira, tolerancije i nenasilja

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Vlade Republike Srbije saopštilo je, povodom Međunarodnog dana...

Priština sama obavila istragu o Banjskoj kako bi sakrila...

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković izjavio je danas da takozvana kosovska...

Srbija poštuje Rezoluciju 1244 i učiniće sve da se...

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas, na vanrednoj konferenciji za novinare...

Šapić: Činimo sve da „treće doba“ našim starijim sugrađanima...

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapićobišao je danas, povodom 1. oktobra – Međunarodnog dana starijih osoba,Ustanovu Gerontološki centar Beograd...

Srbija ugrađuje žrtvu svojih nedužnih stradalnika u temelje slobode

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je danas u Jajincima da Srbija nikad neće prepustiti zaboravu...

Aleksandar Šapić: Podnosim formalnu ostavku, ali nastavljam posvećeno i...

Upravo sam podneo formalnu ostavku na mesto gradonačelnika grada Beograda, kako bi počeli da se stvaraju pravni...
FB