четвртак
септембар, 28

Ministar Vulin: Naše plovne reke moraju da budu sigurne i bezbedne kao i naše saobraćajnice i koridori

Predstavljena u:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Jedinice za bezbednost na rekama, formirane na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, u saradnji sa službenicima Uprave carina, nadležnim inspekcijama i službama lučkih kapetanija od danas sprovode intenzivne koordinisane aktivnosti usmerene na detaljne provere svih plovnih puteva i plovila širom Srbije.

„Naše najveće plovne reke, a posebno Dunav biće očišćene od šverca nafte i akciznih proizvoda. Između naših auto-puteva i plovnih puteva nema razlike, i baš kao što su naše saobraćajnice i koridori sigurni i bezbedni, tako i naše plovne reke moraju da budu sigurne i bezbedne. Zato smo i formirali Jedinicu za bezbednost na rekama, da bi se neprestano i intenzivno borila protiv šverca nafte i akciznih proizvoda. Od zajedničke saradnje pripadnika MUP-a, Uprave carine, službi lučkih kapetanija i nadležnih inspekcija, očekujem još bolje i efikasnije rezultate u suzbijanju šverca na našim plovnim putevima“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Jedinica za bezbednost na rekama je od početka svog rada, u martu mesecu, pa do danas, značajno povećala broj otkrivenih krivičnih dela iz oblasti nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda i nedozvoljenog skladištenja robe u odnosu na isti period prošle godine kada je te poslove obavljala Policijska ispostava za bezbednost na rekama. Od marta do maja ove godine, Jedinica za bezbednost na rekama oduzela je više od 36 tona naftnih derivata i preko 96.000 cigareta. Podsećam i da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sa službenicima Uprave carina 24. maja u luci Prahovo zaplenili rekordan tovar od čak 50 tona neprijavljenih cigareta raznih robnih marki i presekli još jedan organizovani lanac nelegalne trgovine akciznim proizvodima. Sve naše reke i naši plovni putevi biće očišćeni od šverca“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

izvor> MUP

foto> MUP

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 2. do 9....

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počeće u ponedeljak, 2. oktobra, i trajaće do 9. oktobra. Probe će...

(VIDEO) Važna uloga medija u zaustavljanju štetne prakse paljenja...

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije uputilo je danas apel medijima da u svom programu nađu...

Ministarstvo unutrašnjih poslova u akciji pomoći Šidu nakon nevremena

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zajedno sa predsednikom opštine Šid...

Festival srpskih vina u Lazerevcu

Sekretarijat za privredu najavio je Petnaesti festival srpskih vina, koji će se održati 29. septembra, s početkom...

Privremena obustava teretnog prometa na ulazu iz Hrvatske u...

Sjeverozapadne krajeve Srbije, napose Srijem, u subotu navečer pogodilo je snažno nevrijeme i MUP je u nedjelju priopćio...

 Eskalacija nasilja na Kosovu – jedan policajac ubijen, drugi...

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu...
FB