Napravite sami nevenova mast za vene i blistavo lice

Lekovita domaća krema od nevena je efikasan lek protiv proširenih vena i hemoroida, kao i problema sa kožom, neprijatnih stanja sa kojima se sve više ljudi bori uglavnom bezuspešno.Krema od nevena, koja sadrži ekstrakt od cveta nevena, ima dugu istoriju u lečenju mnogih kožnih bolesti, poput osipa od brijanja, ekcema, iritacija kože itd.

Biljka neven (lat. Calendula officinalis) jedna je od najšire korišćenih biljaka u fitoterapiji. Ima uspravno stablo, izbrazdano i granato. Visine je do 50cm, a cvetovi su izuzetne, jake žute boje. Miris joj blag i jedinstven.

Lekovita svojstva koje ima neven su mnogobrojna.

Recimo, kod rana i opetkotina na koži neven vam može poslužiti kao prva pomoć.

Dokazano je da krema od nevena pruža idealnu negu kod zrele kože, usporava starenje i sprečava pojavu novih bora. U isto vreme, kod mlađih osoba, efikasno rešava pojavu bubuljica, akni, kao i ožiljke koji često mogu da ostanu nakon neadekvatne nege problematične kože lica.

Nevenovo ulje je jedan od osnovnih sastojaka i zato je naša najbolja kreme protiv bora, jer ima mnogo doazanih svojstava koji utiču na zdravlje i lepotu vaše kože.

Postoji prirodna mast, za koju su efikasnost potvrdili svi koji su je do sada koristili.
Da biste napravili domaću kremu potrebne su vam četiri pune ruke sitno seckanog nevena i 500 grama kvalitetne masti.

Priprema : Zagrejte masnoću na najjačoj temperaturi i dodajte cvetica nevena. Smesu dobro izmešajte i sklonite sa vatre kada proključa. Pokrijte šerpu i ostavite da ostane na sobnoj temperaturi.

Blago zagrejte jutro i stisnite. Dobijenu mast držite u čistim posudama sa poklopcem.

Primena: Dobijenu kremu možete koristiti svakodnevno tako što ćete je utrljavati na bolesna mesta više puta dnevno. Najbolji efekat postići ćete ako kombinujete domacu kremu i kremu od divljih kostiju. Vako će te postići intenzivno lečenje.

Ova mast je korisna i kod upaljenih vena, bez obzira da li imaju ili nemaju rane, kao i za bilo kakvo oštećenje kože, jer neven zaista leči.

izvor> NEWS1.rs

foto> NEWS1.rs