петак
март, 31

Obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije

Predstavljena u:

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas, na obeležavanju Dana MUP-a i Dana policije u „Štark Areni“ pred 1.516 pripadnika policije koji su položili svečanu zakletvu, da je na njima da čuvaju vrednosti Srbije, kao i da obezbede miran život i bezbednost svih građana.

Vulin, koji je i izaslanik predsednika Republike Aleksandra Vučića, čestitao je svim pripadnicima MUP-a polaganje svečane zakletve, i poručio im da u godinama koje su pred njima nikad ne dozvole da ukaljaju svoju značku nemarom, neradom, nebrigom, kukavičlukom i pohlepom.

On je ukazao na to da su pred našom zemljom veliki zahtevi i izazovi, ali da uprkos svemu, Srbija traži svoje mesto čuvajući vrednosti koje su je učinile velikom.

Vršilac dužnosti direktora policije Dragan Vasiljević istakao je da je od velikog značaja podrška koju pripadnici policije imaju od strane predsednika Vučića i ministra Vulina.

On je rekao da je ponosan na rad pripadnika srpske policije koji su u proteklih godinu i po dana ostvarili značajne rezultate, navodeći da su u tom periodu razbili više od 30 organizovanih kriminalnih grupa i zaplenili više od 12 tona droge.

Najbolji student svoje generacije Kriminalističko-policijskog univerziteta Uroš Manojlović poručio je da će savesnim radom u Ministarstvu unutrašnjih poslova pripadnici njegove generacije pokazati da su dostojni da nose časnu policijsku uniformu.

Kroz požrtvovan i savestan rad u Ministarstvu unutrašnjih poslova, čvrste volje i duha, sa obrazovanjem, veštinama i vrednostima kojima ste nas vi, poštovane starešine i profesori, naučili, pokazaćemo i vama, ali prvenstveno svom narodu da smo dostojni zvanja srpskog policajca, naveo je Manojlović.

U skopu obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije, biće održan i tradicionalni svečani defile policijskog orkestra, Čete konjanika Policijske brigade, kao i policije opšte nadležnosti, saobraćajne policije, Žandarmerije i vatrogasaca Knez Mihailovom ulicom.

Naši sugrađani će na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu imati priliku da se upoznaju sa veštinama, opremom i vozilima koja koriste u radu, preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

Program će posebno biti prilagođen najmlađima, koji će uz druženje sa policajcima i igru imati priliku da nauče osnove bezbednosti, uz priliku i da se penju na veštačku stenu i uživaju u igri u vatrogasnoj peni.

Tokom održavanja manifestacije na Kalemegdanu pripadnici Sektora za vanredne situacije izvešće vežbe gašenja požara, a posetioci će videti i tehnike borilačkih veština koje će izvesti pripadnici Žandarmerije, SAJ-a i polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku.

izvor> Vlada

foto> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Potpisan Memorandum o razumevanju između vlade dve zemlje o...

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić i ministar unutrašnjih poslova Republike Severne Makedonije Oliver Spasovski potpisali...

Brnabić: Sve bolji politički i ekonomski odnosi Srbije i...

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su ekonomski i politički odnosi Srbije i...

Srbija i Severna Makedonija potpisale tri dokumenta o saradnji

Uprisustvu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i premijera Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog, danas su u Beogradu...

Privrednici iz dijaspore zainteresovani za ulaganje u Srbiju

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s...

Cena dizela naredne nedelje niža za tri dinara

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, u skladu sa članom...

Gojković čestitala Zoranu Kneževiću na izboru za predsednika SANU

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković uputila je danas čestitku novoizabranom predsedniku Srpske akademije...
FB