четвртак
март, 30

(FOTO) Završena rekonstrukcija podzemnog prolaza kod hotela Balkan

Predstavljena u:

Beograd se sređuje i shodno tome nastavlja se uređenje podzemnih prolaza, koji nisu rekonstruisani otkako su napravljeni pre gotovo pola veka, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za TV Pink.

Prema rečima zamenika gradonačelnika, kako sad izgleda ovaj podzemni prolaz kod hotela Balkan, koji je završen i gde su kompletno urađeni mermer i pokretne stepenice, tako će izgledati i svi podzemni prolazi na Terazijama.

– Očekujem da dobijemo građevinsku dozvolu za prolaz prekoputa robne kuće Beograd i kod hotela Moskve. Kada se završi spoljno uređivanje, započeće se sa sređivanjem unutrašnjeg prostora. Posle toga sledi rekonstrukcija prolaza kod Palate Albanija i na kraju rekonstrukcija podzemnog prolaza kod Igumanove palate – rekao je Vesić.

Kako je istakao Vesić, Grad sa firmom koja je izvodila rekonstrukciju ima potpisan ugovor za održavanje podzemnih prolaza, te će se ovi prolazi čistiti stalno, jer je najveći problem sa njima upravo bilo to što ih niko nije održavao.

– Biće postavljen video-nadzor, a imaćemo i obezbeđenje podzemnih prolaza. Grad je već uredio podzemne prolaze kod Tržnog centa „Piramida” u Ulici Jurija Gagarina, zatim kod Beogradskog sajma, a radićemo i podzemni prolaz na Zelenom vencu. Na taj način će svi prolazi ovakvog tipa u Beogradu biti konačno sređeni, a ovi na Terazijama, koji su najvažniji i najprometniji, biće urađeni kao „da ste u apoteci” – rekao je Vesić.

On je rekao da očekuje da će radovi na prolazima kod Beograđanke i hotela Moskva početi sledeće nedelje.

– Sukcesivno će se odvijati radovi i kako se budu završavali, tako će se i prolazi otvarati. Radovi će trajati do kraja godine, jer se trudimo da podzemni prolazi istovremeno rade, jer kad se zatvori jedan ulaz, rade druga dva. Kao što se vidi, osim što gradimo velike stvari kao što su metro i obilaznica, sređujemo i ove male stvari koje su veoma značajne za život naših sugrađana – zaključio je Vesić.

izvor> beograd.rs

foto> beograd.rs

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Vlada usvojila više zakonskih predloga i odluka

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima...

Nastavak jačanja kapaciteta Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević započeo je danas obilazak Raškog upravnog okruga posetom...

CECA HELIKOPTEROM DOLAZI U NIŠ Otkrivamo detalje spektakla koji...

Najveća balkanska zvezda zakazala je koncert na otvorenom, a pripreme, kao i prodaja karata uveliko su u...

Đoković će igrati na US Openu, nema više prepreka!

Gornji dom Sjedinjenih Američkih Država sa 68 glasova za doneo je odluku o okončanju vanrednog stanja povodom...

„Imali smo stroge kriterijume“: Aleksandra Prijović i Filip Živojinović...

Pevačici je ova stavka jako bitna. Bračna zajednica Aleksandre Prijović i Filipa Živojinovića je postala još lepša kada...

Priučene frizerke nam vade krv i neguju nas u...

Medicinsku sestru koja je školovana za svoj posao i ume da ga radi, tražićemo svećom po Srbiji,...
FB