Kancelar SR Nemačke svečano dočekan ispred Palate Srbija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas svečani doček ispred Palate Srbija za kancelara Savezne Republike Nemačke Olafa Šolca, uz postrojenu Gardu, intoniranje himni dveju država i ispaljivanje počasnih plotuna.

Predsednik Vučić domaćin je nemačkom kancelaru tokom prve zvanične posete Srbiji, gde boravi u okviru dvodnevne posete Zapadnom Balkanu, a nakon što je u decembru na toj funkciji zamenio kancelarku Angelu Merkel.

Kancelara Šolca su ispred Palate Srbije dočekali i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Nakon svečanog dočeka, planiran je tet-a-tet razgovor dvojice državnika, nakon čega će uslediti plenarni razgovori delegacija Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke, predvođeni predsednikom Vučićem i kancelarom Šolcom.

Nakon plenarnih razgovora, Aleksandar Vučić i Olaf Šolc obratiće se medijima.

Nemački kancelar, kojeg je na Aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao predsednik Srbije, stigao je u Beograd iz Prištine, a večeras će iz našeg glavnog grada otputovati u Severnu Makedoniju, Grčku i Bugarsku.

izvor> Vlada

foto> Vlada