Šapić: Činimo sve da „treće doba“ našim starijim sugrađanima bude što lepše i bezbrižnije

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapićobišao je danas, povodom 1. oktobra – Međunarodnog dana starijih osoba,Ustanovu Gerontološki centar Beograd na Bežanijskoj kosi.

Šapić je korisnicima usluga Gerontološkog centra Beograd čestitao Međunarodni dan starijih osoba i poželeo dobro zdravlje, da im svaki dan bude radostan, da požive što duže kao i da njihovi članovi porodica budu dobro jer je to za njih, kako je rekao, izuzetno važno.

– Ako budemo imali sreće svi mi ćemo doći u vaše godine i zato treba da se potrudimo koliko god možemo da vam omogućimo da  „treće doba“, period života u kome se danas nalazite, proživite što lepše i bezbrižnije. Da vam jednostavno vaše godine ne budu godine u kojima ćete biti zabrinuti, iako i dalje brinete za vašu decu i unuke. Trudiću se koliko god mogu da to ostvarim, a to sam radio i kao predsednik Opštine Novi Beograd jer ste to zaista zaslužili – rekao je gradonačelnik.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Miomir Đorđević je zahvalio našim starijim sugrađanima za sve što su uradili za napredak i razvoj našeg društva.

– Mi nećemo stati sa razvojem naših gerontoloških centara, svakodnevno se ulažu velika sredstva kako bi se poboljšali uslovi života u ovim centrima, a nastavljamo i sa njihovom rekonstrukcijom – rekao je Đorđević.

Direktor Ustanove Gerontološki centar Beograd Srđan Dimitrijević je, obraćajući se prisutnima, istakao da nas ovaj dan snažno podseća koliko dugujemo onima koji su, kako je rekao, hodali ovom zemljom duže od nas.

– Kada pokazujemo poštovanje prema starijima govorimo – vidimo vas, čujemo vas, cenimo vašu mudrost – rekao je Dimitrijević.

Međunarodni Dan starijih osoba ustanovljen je od strane Generalne skupštine UN 1990. godine, a u Gerontološkom centru obeležava se od 1991. godine.

izvor> beograd.rs