Domaće maske sa medom za besprekornu kožu lica!

Znamo da je med jedna od najzdravijih namirnica bogatih aminokiselinama, mineralima i mnogim drugim zdravim sastojcima koji čine čuda za naše zdravlje.

U sastavu meda nalaze se brojni vitamini, a pored vitamina B i vitamina C, njegov neizostavni deo je i folna kiselina, koja je posebno važna za sve trudnice, ali i za sve ostale.

Zbog svojih antibakterijskih i antiseptičkih svojstava, med je odličan u borbi protiv akni i drugih kožnih oboljenja. Ako ste ljubitelj maski za lice, onda ste verovatno primetili da je u mnogima med jedan od uobičajenih sastojaka.

Najbolje od svega je što baš tako zdravu masku za lice možete napraviti kod kuće.

Za ovu masku kod kuće potrebno vam je nekoliko osnovnih sastojaka za koje smo sigurni da imate u svojoj kuhinji.

1.Iscedite limun i pomešajte njegov sok sa medom i malo ovsenih pahuljica. Dobijenu mešavinu dobro izmešajte i nanesite na lice. Ostavite 10 minuta, a zatim dobro isperite lice mlakom vodom. Time ne samo da ste ulepšali kožu, već ste joj napravili i odličan i zdrav piling.

2.Med, banana i maslinovo ulje su dobitna kombinacija za suvu kožu. U činiji pomešajte tri kašike meda, tri kašike maslinovog ulja i sve to pomešajte sa dobro izgnječenom bananom. Ovu mešavinu nanesite na lice i držite oko 30 minuta, a zatim dobro isperite lice mlakom vodom.

3.Ono po čemu je med dodatno poznat jeste da vam lako može pomoći u borbi protiv prvih znakova starenja. Ovog puta nije potrebno mešati med sa drugim namirnicama, već je dovoljno da se uzme čisti med i nanese na lice. Natopite vatu u mlaku vodu, iscedite je i stavite na lice da otvori pore. Ostavite med na licu 20 minuta, a zatim ga nežno uklonite toplom vodom, a zatim isperite lice hladnom vodom da zatvorite pore.

foto> unsplash.com