субота
март, 25

U međunarodnoj akciji uhapšeno 126 posrednika u krijumčarenju ljudi

Predstavljena u:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, na poziv nemačke Savezne policije, učestvovali su u međunarodnoj akciji kojom koordinira Evropol, usmerenoj na otkrivanje i hapšenje krijumčara migranata širom Evrope.

U akciji je uhapšeno 126 osoba, posrednika u krijumčarenju ljudi, od kojih jedna na teritoriji Srbije, otkriveno je 916 slučajeva krijumčarenja i zaplenjena imovina u vrednosti od oko 900.000 evra.

Osumnjičeni se terete da su kamionima, kombi vozilima ili automobilima, uz novčanu naknadu, krijumčarili migrante iz Turske preko Rumunije i Mađarske ka Austriji, Nemačkoj i Holandiji. Oni su se, kako se sumnja, oglašavali na društvenim mrežama i ubeđivali rođake migranata da je krijumčarenje bezbedno, dok su plaćanja uglavnom vršena preko jednog posebnog sistema za prenos novca.

U međunarodnoj akciji, osim srpske i nemačke policije, učestvovale su i policije Austrije, Mađarske, Holandije i Rumunije. Srpska policija je jedina policija koja dolazi iz zemlje koja nije članica Evropske unije, a koja je uzela učešće u ovoj akciji, što govori o tome koliko inostrani partneri cene i poštuju profesionalizam i predanost u radu pripadnika UKP i MUP Srbije.

Operativna radna grupa „Pathfinder“ osnovana je u okviru Evropola u avgustu 2021. godine na inicijativu Nemačke, a usmerena je na otkrivanje i hapšenje najopasnijih krijumčara migranata aktivnih širom Evrope.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i u narednom periodu nastaviće učešće u međunarodnim akcijama i akcijama Evropola u borbi protiv svih vidova kriminala, a naročito organizovanog kriminala, trgovine ljudima i drogom.

izvor> Vlada

foto> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Jovana (22) studira arhitekturu i vozi kamion, a kada...

Umesto da se igra sa lutkicama kao i njene vršnjakinje, Jovana Mitrović (22) iz Beograda je kao...

(FOTO) Carinici otvorili haubu automobila i ugledali ženu sakrivenu...

Neverovatna scena sinoć na Gradini: Carinici otvorili haubu automobila i ugledali ženu sakrivenu između motora i hladnjaka!? ...

VIDEO Blam najprovokativnije voditeljke: Pala usred emisije, videlo se...

Zasigurno najprovokativnija, a za mnoge i najlepša voditeljka doživela je blam karijere. Ipak, i tada je uspela...

Danas živi u luksuzu i jedna je od naših...

Ovo je iznenadilo mnoge. Pevačica Jana Todorović jedna je od najtraženijih na brojnim privatnim veseljima, a mnogi je...

Prilikom pretresa stana osumnjičenog pronađeno više od 950 gr...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu uhapsili su S. B. (1995) iz Kraljeva zbog postojanja osnova sumnje...

(VIDEO)Đorđe Đoković u suzama, mama Dijana ga teši: Noletovog...

Emotivni dani za porodicu Đoković. Saška i Đorđe Đoković pre nekoliko dana su postali roditelji dečaka Aleksandra, a...
FB