петак
март, 31

(FOTO) Pasulj na tavče sa kobasicama

Predstavljena u:

Pasulj je tradicija u svakoj porodici. Zato sa vama delimo tradicionalno makedonsko jelo – pasulj sa kobasicama.

Dobro opran pasulj se od večeri ostavlja potopljen u maloj količini vode. Sutradan prokuvajte zajedno sa celom glavicom crnog luka, šargarepom i biberom sveže ili osušene, u zavisnosti od doba godine, na laganoj vatri. Varenje zavisi od pasulja. Zrna ne smeju da se mrve, već da se meko kuvaju.

Kada je pasulj kuvan, sipajte ga u zemljani tiganj. Luk i šargarepu izgnječiti viljuškom, dodati peršun i sitno seckani beli luk, mešavinu začina, origano, biber i bukovače.

U tiganju na ulju propržiti malo brašna i uz mešanje dodavati crvenu papriku.

Ovo dobro proprženo dodaje se u pasulj, pa dodajte malo vode ako nedostaje u zemljanom tiganju.
Kobasice se ponovo stavljaju na pasulj. Pecite na 200 stepeni trideset minuta ili dok malo vode ne proključa.

Dobar apetit!!!

izvor> NEWS1.RS

foto> NEWS1.RS

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

(FOTO) Uhapšen osumnjičeni za krijumčarenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave granične policije, u saradnji sa...

Horor u Zrenjaninu: Tela muža i žene pronađena u...

Dva tela u fazi raspadanja pronađena su sinoć u Zrenjaninu, a prema prvim informacijama sumnja se da...

Mini venčanica Ruskinje Maine koja se udala u Srbiji...

Svaka žena na dan svog venčanja želi da izgleda i da se oseća posebno, a venčanica je...

Kada joj priđe muškarac, počinje da se brani i...

Devojčica (8) koju je otac Uroš Pašajlić godinama držao zatočenu u štrokavom stanu i kadi na Zvezdari...

Vlada usvojila više zakonskih predloga i odluka

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima...

Nastavak jačanja kapaciteta Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević započeo je danas obilazak Raškog upravnog okruga posetom...
FB