(FOTO) Pasulj na tavče sa kobasicama

Pasulj je tradicija u svakoj porodici. Zato sa vama delimo tradicionalno makedonsko jelo – pasulj sa kobasicama.

Dobro opran pasulj se od večeri ostavlja potopljen u maloj količini vode. Sutradan prokuvajte zajedno sa celom glavicom crnog luka, šargarepom i biberom sveže ili osušene, u zavisnosti od doba godine, na laganoj vatri. Varenje zavisi od pasulja. Zrna ne smeju da se mrve, već da se meko kuvaju.

Kada je pasulj kuvan, sipajte ga u zemljani tiganj. Luk i šargarepu izgnječiti viljuškom, dodati peršun i sitno seckani beli luk, mešavinu začina, origano, biber i bukovače.

U tiganju na ulju propržiti malo brašna i uz mešanje dodavati crvenu papriku.

Ovo dobro proprženo dodaje se u pasulj, pa dodajte malo vode ako nedostaje u zemljanom tiganju.
Kobasice se ponovo stavljaju na pasulj. Pecite na 200 stepeni trideset minuta ili dok malo vode ne proključa.

Dobar apetit!!!

izvor> NEWS1.RS

foto> NEWS1.RS