(FOTO) Zaplenjeno 50 kilograma marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, zaplenili su, na teritoriji Mladenovca, oko 50 kilograma marihuane i uhapsili D. S. (1977) iz Kraljeva i Mladenovčanina M. J. (1983), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je uhapsila osumnjičene u dvorištu porodične kuće M. J. prilikom primopredaje 45 paketa marihuane, ukupne težine oko 50 kilograma, koju je D. S., svojim automobilom dovezao, kako se sumnja, sa područja AP KiM.

Osumnjičeni M. J. je, inače, u decembru 2020. godine, uhapšen zajedno sa još sedam osoba, jer su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, u dužem vremenskom periodu, na teritoriji Republike Srbije, prokrijumčarili više od 330 kilograma marihuane. M. J. je pušten da se brani sa slobode, isto krivično delo je ponovio, zbog čega je ponovo uhapšen.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin još jednom je od pravosudnih organa Srbije zatražio da pooštre kaznenu politiku prema onima koji diluju drogu i da dilerima droge, a posebno višestrukim povratnicima u vršenju krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga ne dozvole da se brane sa slobode.

„I 2011. i 2012. godine pisane su mu prijave za posedovanje droge, i kao što vidite on iznova i iznova ponavlja krivična dela, on iznova i iznova truje našu decu. Čestitam pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na predanom radu i na tome što svakodnevno sklanjaju dilere sa naših ulica, daleko od naše dece. Od pravosudnih organa još jednom tražim da pooštre kaznenu politiku prema dilerima droge i da se svakom ko drogu prodaje našoj deci sudi kao za pokušaj ubistva i da se tom ološu nikako ne dozvoli da se brani sa slobode“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Pripadnici policije su u poslednjih godinu i po dana zaplenili rekordnu količinu narkotika, više od 12 tona i mi našu borbu protiv ovog ološa koji bi da truje i ubija našu decu nastavljamo“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Osumnjičenima M. J. i D. S. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

izvor>MUP

foto> MUP