петак
март, 31

Vlada: Odlični rezultati mera podsticaja zapošljavanja mladih u prva tri meseca

Predstavljena u:

Vlada Republike Srbije saopštila je danas da je tokom prva tri meseca primene novih poreskih olakšica, koje su stupile na snagu 1. marta ove godine, za zapošljavanje, pre svega mladih, i pre svega za inovativna preduzeća, zabeleženo veliko interesovanje kompanija.

Podsticaj, koji je prevashodno namenjen lakšem zapošljavanju mladih i njihovom uvođenju u svet rada (propisan Zakonom o porezu na dohodak građana i Zakonom o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje), od početka marta do kraja maja iskoristilo je 910 osoba zaposlenih kod 553 poslodavca.

Navedena olakšica podrazumeva efektivno umanjenje poreza i doprinosa na plate novozaposlenih od čak 70 odsto do kraja 2024. godine.

Drugu poresku olakšicu, za zaposlene na projektima istraživanja i razvoja u firmama u Srbiji (propisana Zakonom o porezu na dohodak građana i Zakonom o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje), u istom periodu iskoristile su 434 osobe zaposlene kod 41 poslodavca.

Pomenuta olakšica podrazumeva efektivno umanjenje poreza i doprinosa na plate zaposlenih od čak 70 odsto za deo plata zaposlenih srazmerno vremenu koje su proveli na istraživačko-razvojnim poslovima.

Ovakav rezultat je veoma značajan, imajući u vidu da je ovo mera direktno usmerena na mlade koji dobijaju svoje prvo zaposlenje.

Vlada Srbije ostaje posvećena dodatnom unapređenju poslovne klime u Srbiji, borbi za radna mesta i stvaranju prilika za mlade, kao i digitalizaciji i visokim tehnologijama, za koje veruje da će umnogome pomoći tranziciju domaće ekonomije ka ekonomiji zasnovanoj na znanju i inovacijama.

izvor> Vlada

foto> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

(FOTO) Uhapšen osumnjičeni za krijumčarenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave granične policije, u saradnji sa...

Horor u Zrenjaninu: Tela muža i žene pronađena u...

Dva tela u fazi raspadanja pronađena su sinoć u Zrenjaninu, a prema prvim informacijama sumnja se da...

Mini venčanica Ruskinje Maine koja se udala u Srbiji...

Svaka žena na dan svog venčanja želi da izgleda i da se oseća posebno, a venčanica je...

Kada joj priđe muškarac, počinje da se brani i...

Devojčica (8) koju je otac Uroš Pašajlić godinama držao zatočenu u štrokavom stanu i kadi na Zvezdari...

Vlada usvojila više zakonskih predloga i odluka

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima...

Nastavak jačanja kapaciteta Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević započeo je danas obilazak Raškog upravnog okruga posetom...
FB