Srbija čuva uspomenu na pilota Ljubišu Veličkovića

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je da Srbija pamti svoje heroje i podsetio na to da je na današnji dan 1999. godine, u toku NATO agresije, poginuo general-pukovnik pilot Ljubiša Veličković, pomoćnik načelnika Štaba Vrhovne komande Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Jugoslavije.

„Za vreme obilaska položaja ratnih baterija PVO u selu Omoljica kod Pančeva, nakon dejstava NATO avijacije na ovaj grad i položaje RV i PVO Jugoslavije, jednim od projektila smrtno je pogođen i general Ljubiša Veličković.

Hrabar, častan i nepokolebljiv, pravi vojnik, uvek je bio u žarištu zbivanja, na prvim linijama borbe. Niko od srpskih pilota nije ustuknuo, naprotiv, branili su srpsko nebo hrabro i neustrašivo.

Ljubavlju prema otadžbini, nesebičnom žrtvom u teškim vremenima i hrabrošću vrednom svakog divljenja, stao je u red najvećih plavih heroja, čuvara srpskog neba. Čuvamo uspomenu na njega i ne zaboravljamo“, istakao je Stefanović u izjavi za javnost.

izvor> Vlada

foto> Vlada