(FOTO) Predsednik Srbije položio zakletvu – Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas zakletvu na posebnoj sednici Skupštine Srbije i time započeo još jedan petogodišnji mandat.

U Skupštini Srbije bio je prisutan veliki broj važnih političkih, ali i verskih ličnosti.

Činu polaganja zakletve za drugi predsednički mandat prisustvovalo je 75 predstavnika diplomatskog kora, svi članovi Vlade Srbije, predstavnici pravosuđa, vojske, policije, kulture… Diplomate su bile smeštene na galeriji.

-Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti, rekao je Vučić u zakletvu.

Među prisutnima bili su i sin i ćerka predsednika Srbije, Danilo i Milica Vučić. Takođe, u sali su i Vučićevi roditelji, Anđelko i Angelina Vučić.

foto> FB Aleksandar Vučić