Gradonačelnik Radojičić, domaćin Kolektivnog venčanja, poželeo sreću mladencima

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić čestitao je danas mladencima sklapanje braka u okviru Kolektivnog venčanja koje je održano na platou ispred Starog dvora. Reč je o manifestaciji s tradicijom dugom 23 godine, čiji je pokrovitelj Skupština Grada Beograda.

Gradonačelnik Radojičić, koji je bio ovogodišnji domaćin manifestacije, poželeo je tom prilikom sreću mladencima.

– Život je, kao i današnje vremenske prilike kada smo organizovali ovo kolektivno venčanje, nepredvidiv, doneće mnogo sunca i mnogo kiše. Zbog toga mladencima želim da čestitam stupanje u brak i poručim da sve u daljem životu rade s merom ako žele da im ljubav traje. To je moja najvažnija poruka u vremenu punom izazova na globalnom nivou. Kada ljudi brinu o svojim najdražima i kada se odnose prema životu s merom, onda bude sve dobro – poručio je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da svake godine organizovanjem Kolektivnog venčanja Grad Beograd zrači lepotom i mladošću, kao i da je ova manifestacija važna jer ukazuje na značaj ideje zajedništva. 

– Tako je 26 parova, koji su se ove godine odlučili za kolektivno venčanje, prepoznalo značaj institucije braka, čime su ovom gradu dali temelje za budućnost. Bogata tradicija Kolektivnog venčanja dovela je do toga da ova akcija preraste i u kulturnu i turističku manifestaciju, a od 1999. godine nije održana samo 2020. godine zbog nepovoljne situacije koju je donela pandemija virusa korona. Na ovaj način, Grad Beograd budućim bračnim parovima pokazuje da su u gradu koji neguje osećaj zajedništva i koji misli o njima. Drago mi je što mladenci i na ovaj način ostvaruju sebe, te postižu neke od njima najvažnijih životnih uspeha i ciljeva. Pored Grada, u tome su ih podržali pokrovitelji i sponzori, te koristim priliku da i njima zahvalim jer su dali svoj doprinos. Želim posebno da naglasim da je Grad Beograd u proteklim godinama strateški bio opredeljen za unapređenje položaja porodice, dece i mladih i posebno mi je drago što je kontinuirano sprovodio odgovornu socijalnu politiku u ovim domenima, između ostalog obezbeđujući finansijsku podršku porodiljama, kao i parovima u borbi sa sekundarnim sterilitetom, a takvu politiku će nastaviti i u budućnosti – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Uz podršku RTS-a, Pošte Srbije, TOB-a, Cebefa i brojnih sponzora, za 26 parova ispred Starog dvora upriličen je bogat kulturno-umetnički program.

izvor> beograd.rs

foto>beograd.rs