уторак
октобар, 3

Propisana maksimalna prodajna cena hleba od brašna „T-500”

Predstavljena u:

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna „T-500” kojom je propisana maksimalna prodajna cena hleba u iznosu od 54 dinara, kao i da ukupna stopa marže, koja se obračunava na neto fakturu cene, ne sme biti veća od šest odsto.

Takođe, trgovci na malo koji prodaju hleb, moraju da imaju najmanje 30 odsto hleba od brašna „T-500” u svojim prodajnim objektima, dok će istovremeno proizvođačima hleba interventno biti prodato 32.000 tona tog brašna.

Uredba ima za cilj da zaštiti tržište, odnosno spreči deformacije u formiranju cena ove robe koja je jako važna za snadbevanja potrošača, naročito nižih socijalnih kategorija.

Na sednici je doneto Rešenje o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, odnosno po osnovu oportuniteta.

Sredstva u ukupnom iznosu od 500.000.000 dinara namenjena su za projekte koji su dodeljeni na Javnom konkursu za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaranja krivičnog gonjenja, a koje je raspisalo Ministarstvo pravde.

Vlada je usvojila i Zaključak o saglasnosti da se preduzmu neophodne aktivnosti za organizaciju manifestacije večeri dijaspore u opštinama gde se organizuju kampovi za mlade iz dijaspore, kao promociju programa finansijske podrške, mera i aktivnosti u oblasti očuvanja i jačanja odnosa Republike Srbije i dijaspore kroz organizaciju takvih kampova u 2023. godini.

Na ovaj način čuva se srpski kulturni, etnički i verski identitet, a mladi iz dijaspore i regiona će kroz te kampove ostvarivati kontakte kroz održavanje kulturno-umetničkih aktivnosti, posebno turneja kulturno-umetničkih društava, sportskih aktivnosti i aktivnosti upoznavanja sa prirodnim odlikama naše zemlje.

Jedan od načina upoznavanja biće i poseta dijaspori i regionu u cilju afirmacije privrednog potencijala gradova i opština, a sa ciljem povratka u Srbiju.

Vlada Republike Srbije donela je i Odluku o uspostavljanju saradnje između Grada Leskovca i Opštine Aristotelis, Opštinske zajednice Jerisos, Republika Grčka u oblastima od zajedničkog interesa, koje se odnose na turizam, kulturu, ekonomski razvoj i druge oblasti.

izvor> Vlada

foto> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Neophodan rad na razvijanju kulture mira, tolerancije i nenasilja

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Vlade Republike Srbije saopštilo je, povodom Međunarodnog dana...

Priština sama obavila istragu o Banjskoj kako bi sakrila...

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković izjavio je danas da takozvana kosovska...

Srbija poštuje Rezoluciju 1244 i učiniće sve da se...

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas, na vanrednoj konferenciji za novinare...

Šapić: Činimo sve da „treće doba“ našim starijim sugrađanima...

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapićobišao je danas, povodom 1. oktobra – Međunarodnog dana starijih osoba,Ustanovu Gerontološki centar Beograd...

Srbija ugrađuje žrtvu svojih nedužnih stradalnika u temelje slobode

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je danas u Jajincima da Srbija nikad neće prepustiti zaboravu...

Aleksandar Šapić: Podnosim formalnu ostavku, ali nastavljam posvećeno i...

Upravo sam podneo formalnu ostavku na mesto gradonačelnika grada Beograda, kako bi počeli da se stvaraju pravni...
FB