уторак
октобар, 3

Šapić: Na Bežanijskoj kosi gradimo veliki sportski kompleks otvoren za sve

Predstavljena u:

Blizu mesta na kome danas počinje izgradnja nacionalnog trenažnog odbojkaškog centra nalazi se parcela, biser i Novog Beograda i Bežanijske kose, na kojoj će se graditi veliki sportski kompleks otvoren za profesionalne sportiste, ali i sve građane i rekreativce, izjavio je gradonačelnik Beograda Alekdsandar Šapić.

Obraćajući se prisutnima na polaganju kamena temeljca za izgradnju nacionalnog trenažnog odbojkaškog centra na Novom Beogradu, gradonačelnik je podsetio da je pre mesec i po dana, zahvaljujući i premijerki Ani Brnabić i Vladi Srbije, ta parcela prešla u vlasništvo Grada Beograda, te da je u toku izrada idejnog projekta za jedan veliki sportski kompleks. 

– U okviru ovog budućeg velelepnog projekta nalaziće se atletski stadion, fudbalski teren, kao i otvoreni i zatvoreni tereni za različite sportove. Podsetiću da se u blizini nalazi i Sportski centar „11. april” za koji se završava konačni projekat, na osnovu koga će ovaj centar sa tri zatvorena bazena, koliko ih sada ima, dobiti ukupno osam. Nadam se da ćemo za neke tri-četiri godine, kada budemo ponovo bili ovde, moći da kažemo da se nalazimo na mestu velikog i kompleksnog sportskog centra i da će to biti nešto što ja, koji sam kao sportista mnogo putovao, nisam video nigde na svetu. Mislim da Srbija i njeni sportisti to zaslužuju – rekao je gradonačelnik.

On je izneo podatak da, prema evropskim standardima, Grad Beograd brojem sportskih objekata zadovoljava oko 800.000 stanovnika i dodao da je njegova obaveza kao gradonačelnika da, dok god bude bio na tom mestu, povećava broj sportskih objekata, kako bi se što više građana bavilo različitim sportskim aktivnostima. 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je da je Srbija postala svetska sila u odbojci, te da su srpski odbojkaši i odbojkašice od 2017. godine doneli svojoj zemlji 34 medalje. 

– Preduslov za kontinuitet tih vrhunskih rezultata jeste taj da naši sportisti, kada ovaj centar bude završen u maju 2025. godine, dobiju uslove dostojne svetskih prvaka i njihovog rada i talenta, da bi i buduće generacije mogle da budu tako uspešne – rekla je Ana Brnabić.

Ona je istakla da je uspesima srpskih sportista doprinela i Vlada Srbije, tako što je više nego dvostruko povećala ulaganja u sport.

Ministar omladine i sporta Zoran Gajić je istakao da je izgradnja ovog objekta za sportiste neka vrsta dosanjanog sna i zahvalio Vladi Srbije koja, i pored velikih infrastrukturnih projekata, ulaže u srpski sport.

Velikom broju građana i sportista obratili su se generalni direktor Svetske odbojkaške federacije Fabio Azevedo, kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Ana Bjelica, kao i član muške odbojkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Atanasijević, a događaju je prisustvovao i gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić.

izvor>beograd.rs

foto>beograd.rs

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Neophodan rad na razvijanju kulture mira, tolerancije i nenasilja

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Vlade Republike Srbije saopštilo je, povodom Međunarodnog dana...

Priština sama obavila istragu o Banjskoj kako bi sakrila...

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković izjavio je danas da takozvana kosovska...

Srbija poštuje Rezoluciju 1244 i učiniće sve da se...

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas, na vanrednoj konferenciji za novinare...

Šapić: Činimo sve da „treće doba“ našim starijim sugrađanima...

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapićobišao je danas, povodom 1. oktobra – Međunarodnog dana starijih osoba,Ustanovu Gerontološki centar Beograd...

Srbija ugrađuje žrtvu svojih nedužnih stradalnika u temelje slobode

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je danas u Jajincima da Srbija nikad neće prepustiti zaboravu...

Aleksandar Šapić: Podnosim formalnu ostavku, ali nastavljam posvećeno i...

Upravo sam podneo formalnu ostavku na mesto gradonačelnika grada Beograda, kako bi počeli da se stvaraju pravni...
FB